True
Nieuws.TV - TV kijken via internet, de beste Nieuws tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nieuws.TV

EenVandaag - Alle afleveringen

EenVandaag

EenVandaag

Opvallend hardere toon uit Europa over vluchtelingen. Het is de week van fort Europa en het Europese vluchtelingenbeleid staat op het punt te kantelen. EU-president Donald Tusk wil op zee opgepikte migranten vanaf nu naar veilige zones buiten de Europese Unie brengen en daarmee de overtocht van migranten ontmoedigen. Europese regeringsleiders komen tijdens een spoed-top bijeen om over het plan te praten. * 'Inspectie te passief bij toezicht op scholen'. De Onderwijsinspectie is te passief bij het toezicht op scholen. De inspectie treedt onvoldoende op tegen scholen die in gebreke blijven of hun zorgplicht niet nakomen. Die kritiek uiten onderwijsjuristen en belangenverenigingen van ouders in EenVandaag. Volgens hen horen ouders die zorgen of misstanden melden vrijwel nooit iets terug van de inspectie en blijven ze vaak met lege handen achter.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Koerden hebben sleutelrol in Turkse verkiezingen. President Erdogan loopt aankomende verkiezingen voor het eerst risico om zijn macht te verliezen. De oppositie heeft zich verenigd en daardoor is er een kans dat Erdogan zijn meerderheid in het parlement verliest én dat er een tweede ronde moet komen in de presidentsverkiezingen. De Koerdische partij HDP zal het verschil maken. 'HDP is inmiddels de angstige droom van Erdogan.' De president zelf maakt in zijn campagne een vermoeide indruk. * Redactie weekblad Panorama beschoten met raketwerper. Een kantoorpand in de buurt van station Sloterdijk in Amsterdam is met een soort raketwerper beschoten. De raketwerper is een antitankwapen, bedoeld om pantservoertuigen uit te schakelen. In het kantoorpand zit onder meer Pijper Media, de uitgever van bladen als Panorama en Nieuwe Revu. * Sprays en crèmes tegen schadelijk licht van mobieltjes en computers 'zoveelste onzinproduct'. Blauw licht van elektronische apparatuur schijnt schadelijk te zijn voor de huid. Dit is tenminste de conclusie van verschillende studies waarbij huidcellen langdurig werden blootgesteld aan licht van LED-lampjes. Maar Tamar Nijsten, hoogleraar dermatologie aan het Erasmus Medisch Centrum, zegt dat de onderzoeken niet deugen.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

'Lichaamscellen verouderen minder snel door yoga'. Dat yoga goed is voor zowel lichaam als geest, is bekend. Het geeft meer spierkracht en lenigheid en verlaagt bloeddruk en cholesterol. En in tegenstelling tot veel andere vormen van beweging kan men het blijven doen tot op hoge leeftijd. Nu is er echter nog een argument bijgekomen om yoga in het zonnetje te zetten: deze eeuwenoude vorm van meditatie en beweging houdt letterlijk jong. * Piloot worden? Vliegmaatschappijen staan te springen om nieuwe vliegers. Wél een vliegbrevet op zak maar géén baan als piloot om je schuld van een ton af te lossen. Voor veel jonge piloten was dat tot voor kort de realiteit, maar die tijden lijken nu voorbij. De economie trekt aan en veel vliegmaatschappijen vrezen een tekort aan piloten. Zelfs het Duitse Lufthansa komt nu in Nederland shoppen om de cockpits ook in de toekomst te kunnen vullen. * Italië wil geredde migranten naar Nederland sturen. De Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft hulporganisaties, die migranten redden bij de Libische kust, opnieuw gewaarschuwd dat ze niet in Italië mogen aanleggen. Salvini beschuldigt het schip van het breken van het internationale recht. 'Nu mogen jullie deze mensen naar Nederland brengen', aldus Salvini. * Gastarieven stijgen, scholen vrezen energierekening. Samsom, deelnemer aan het Klimaatberaad, ligt. "Huishoudens houden geld over", denkt Samsom. Maar energietransitiedeskundige Remco de Boer bekijkt het kostenplaatje over het geheel en is kritisch: 'De complete energietransitie gaat ons ons miljarden euro's kosten. Dat moet op de een of andere manier worden gecompenseerd en dat gaan wij allemaal voelen'.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

SP bindt strijd aan tegen farmacie. Om de macht van de farmacie 'te breken' pleit de SP voor een 'Nationaal Fonds Betaalbare Geneesmiddelen'. Met dit publieke fonds wil de partij medicijnontwikkeling minder afhankelijk maken van de farmaceutische industrie. Fractievoorzitter Lilian Marijnissen: "Als het even meezit kunnen medicijnen met dit fonds tot 70% goedkoper op de markt worden gebracht." * Kosten kinderopvang verder omhoog. Er moeten meer begeleiders komen voor de baby-groepen op kinderdagverblijven. Het kabinet maakt er extra geld voor vrij, maar dat zorgt niet bepaald voor blije gezichten. Kinderdagverblijven en hun branchevereniging vrezen dat ouders het grootste deel van die extra kosten zelf moeten betalen. * PVV doelwit nepnieuwscampagne DENK. DENK plande in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar een nepnieuwscampagne. Dat meldt het radioprogramma De Nieuws BV. De partij wilde onder naam van de PVV adverteren met de tekst 'na 15 maart gaan we Nederland zuiveren'. * Ben je verzekerd voor wat je drone aanricht tijdens de vakantie? Steeds meer Nederlanders nemen een drone mee op vakantie, maar deze drones zijn lang niet altijd verzekerd. Dit blijkt uit onderzoek van verzekeringsvergelijker Independer. Maar deze verzekering geldt alleen wanneer de droneregels van de vakantiebestemming worden nageleefd. De lokale regels verschillen onderling flink.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

'Helft vrouwelijke festivalbezoekers maakt #MeToo mee'. Bijna de helft van de jonge vrouwelijke festivalbezoekers (48%) heeft ongewenst seksueel gedrag meegemaakt op festivals, wat ze zelf de grens over vinden gaan. Het gaat hierbij vooral om ongewenste aanraking op borsten en/of billen (35%), ongewenste seksuele opmerkingen (33%) of voorstellen (18%). * Intimidatie op festivals: 'Ik laat geen décolleté meer zien'. Intimidatie op festivals: 'Ik laat geen décolleté meer zien'. Veel vrouwen die een festival bezoeken hebben er regelmatig mee te maken: een man die ongewenst je borsten aanraakt, tegen je aan schuurt of je intimideert met ongewenste seksuele opmerkingen. Hoewel ze vinden dat mannen hun gedrag moeten aanpassen, neemt één op de vijf zelf maatregelen. Ze geven aan bewust na de te denken over hun gedrag en hun kleding, dus geen korte rokjes en décolletés meer, in de hoop zo incidenten te voorkomen. * Grote actie tegen drugscriminaliteit op platteland. Een garage waar GHB wordt gemaakt, een wietkwekerij verstopt in een boerenschuur en een loods waar grondstoffen en apparatuur zijn gevonden voor een XTC-lab. Dat is het resultaat van een dag waarin EenVandaag op pad gaat met opsporingsdiensten. Op tientallen locaties in Brabant, Limburg en Zeeland worden deze week controles gehouden bij boeren en agrarische bedrijven in de strijd tegen georganiseerde drugscriminaliteit. * Defence for Children: 'Kinderen zitten te vaak in gesloten instelling'. Unicef en Defense for Children maken zich zorgen over de jeugdzorg in Nederland: het aantal gesloten opnames stijgt steeds meer. Op dit moment zit er zelfs een recordaantal van 2700 kinderen in een gesloten instelling. Een onderzoeker pleit voor alternatieve vormen van opvang.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

De zin en onzin van examentrainingen. Duizenden geslaagde leerlingen vieren deze dagen feest, maar een kleine groep moet weer aan de bak voor het herexamen. Om zich daar op voor te bereiden, doen steeds meer jongeren examentraining. Niet alleen de zakkers doen examentraining. Ook leerlingen die goed presteren doen dat steeds vaker. Onderzoekers maken zich zorgen over onbedoelde bijkomstigheden van zulk schaduwonderwijs. * Verenigde Staten alweer druk met nieuwe verkiezingen. Veel mensen zijn nog aan het bijkomen van de vorige verkiezingsstrijd, maar toch moeten de Amerikanen zich alweer opmaken voor een nieuwe gang naar de stembus. Er wordt zelfs al weer volop campagne gevoerd, want over een half jaar zijn de Congresverkiezingen. * Vereniging Eigen Huis: overheid moet huiseigenaren beter ondersteunen bij isolatie. Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt dat de overheid huiseigenaren veel meer moet ondersteunen als het gaat om het isoleren van je huis. 'Een goed geïsoleerd huis is een voorwaarde om in de toekomst zonder aardgas te kunnen. Maar het subsidiebeleid is op dit moment niet adequaat genoeg en huiseigenaren weten niet waar ze aan toe zijn. Dat moet anders', aldus directeur Cindy van der Velde. * Melania Trump kritisch op strenger immigratiebeleid Verenigde Staten. De Verenigde Staten stuiten op wereldwijde kritiek vanwege het strenge immigratiebeleid. Iedereen die nu illegaal Amerika binnenkomt, wordt als crimineel behandeld. Ook First Lady Melania Trump, die zich zelden tot nooit met de politiek bemoeit, uit haar ongenoegen. * ICT-problemen bij de overheid: 'We willen niet leren van gemaakte fouten'. Ton Elias, oud-voorzitter van de tijdelijke commissie ICT-projecten bij de overheid, vindt dat zowel ambtenaren als de Tweede Kamer te weinig hebben gedaan met de aanbevelingen van zijn commissie. Het rapport van de commissie-Elias kwam in oktober 2014 uit. Nog steeds zijn de overheid en ICT geen gelukkige combinatie.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Nieuwe school moet jongeren zonder diploma opleiden tot ICT'er. Gratis leren programmeren op school zonder docenten of rooster, en dat zonder vooropleiding: het is de droom van Corinne Vigreux, medeoprichter van TomTom. En die droom lijkt al uit te komen. Op het oud marineterrein in Amsterdam komt de programmeerschool Codam die het tekort aan ICT'ers moet oplossen. * De laatste generatie walvisvaarders uit Nederland spreekt. 'Het waren zulke mooie beesten', verzucht Nutte Dijkstra. Als broekie van nog geen twintig jaar werkte hij samen met tientallen andere jongens uit Noordoost-Friesland op het walvisfabrieksschip de Willem Barendsz. Hij hoort tot de generatie laatste walvisvaarders uit Nederland. * Nieuwe Italiaanse regering op ramkoers met Europa. De nieuwe populistische regering zegt niet meer alles te doen wat Europa wil. Weg met de strenge begrotingsregels en een eerlijkere spreiding van migranten. Deze week lopen de gemoederen in Europa hoog op als Italië een schip met migranten niet laat aanmeren. Maar in het zuiden van Italië, het armste deel van het land, hoopt de bevolking dat deze regering de drastische verandering brengt die het beloofd heeft.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Erdogan stuurt Nederlandse Turken weer een brief over aanstaande verkiezingen. Vandaag plofte hij weer bij Turkse Nederlanders op de mat: een brief over de verkiezingen in Turkije. De brief is ondertekend door Erdogan als partijleider, maar ook als president van Turkije. Hij noemt de Turkse Nederlanders prominente en zeer belangrijke onderdanen van het land.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

De Zuiderzeewet, zowel zegen als vloek. Het was een zegen voor de boer, maar een vloek voor de visser: de Zuiderzeewet uit 1918. Rijke visgronden werden omgezet in vruchtbare landbouwgebieden door de aanleg van de Afsluitdijk en inpoldering. Visser Hannes aan 't Goor is na zestig jaar nog altijd boos, voor boer Piet Rombouts kwam een droom uit. * PvdA en ChristenUnie: 'Weg met woekerrente voor minima'. PvdA en ChristenUnie eisen van staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken dat zij optreedt tegen gemeenten die woekerrentes vragen voor een zogenaamd sociaal krediet. Deze rentes lopen op tot wel 14 procent. Dat vinden de twee fracties niet uit te leggen. Een sociaal krediet is juist bedoeld voor mensen met financiële problemen, die nergens anders een lening kunnen krijgen.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

'Tekort aan personeel remt de vooruitgang'. De maakindustrie heeft een dilemma: de mensen die ze nodig hebben kunnen ze niet vinden en de mensen die ze hebben missen vaak de benodigde vaardigheden. Dit dilemma is een rem op de vooruitgang. Dat concludeert hoogleraar strategisch management Henk Volberda in de Innovatiemonitor van de Erasmus Universiteit. Volberda: 'Bedrijven investeren in technologie, maar moeten ook investeren in het aantrekken van jong personeel. Op lange termijn heeft een onderneming anders geen bestaansrecht meer'. * Miljonairs dankzij het succes van het Nederlandse Adyen. Betalingsverwerker Adyen gaat naar de Amsterdamse beurs. De 750 medewerkers van de betaalspecialist profiteren daarvan mee: zij bezitten allen aandelen in het bedrijf. 'Dit is de beursgang van het jaar', zegt beursanalist Corné van Zeijl.* Uitroken motorbendes een succes. De jarenlange strijd tegen motorbendes als Satudarah en No Surrender werpt zijn vruchten af, zeggen politie en justitie in een intern rapport dat in handen is van EenVandaag. Het afgelopen jaar stopte de sterke groei van de clubs, kopstukken zijn opgepakt, tientallen leden zijn veroordeeld en clublocaties zijn gesloten. * Ouderenmishandeling nog steeds groot probleem, ondanks maatregelen. Ruud Strik uit Meppel heeft het met eigen ogen gezien. Jarenlang hadden zijn ouders een liefdevolle relatie. Zijn vader zorgde voor Ruuds moeder, die door hersenletsel in een was rolstoel beland. 'Tot mijn vader begon te dementeren. Daarmee veranderde ook zijn gedrag; hij werd agressiever', vertelt Ruud. * Ouderenmishandeling nog steeds groot probleem, ondanks maatregelen. Ruud Strik uit Meppel heeft het met eigen ogen gezien. Jarenlang hadden zijn ouders een liefdevolle relatie. Zijn vader zorgde voor Ruuds moeder, die door hersenletsel in een was rolstoel beland. 'Tot mijn vader begon te dementeren. Daarmee veranderde ook zijn gedrag; hij werd agressiever', vertelt Ruud. 'Mijn moeder zei wel eens: 'Hij slaat me, en dat klopt niet, zo is hij niet.' Maar mijn vader wimpelde het dan weer weg. Bovendien groei je er als mantelzorger in mee. Je ziet het niet meer." Pas toen Ruuds oom overkwam uit Amerika, werd het in een klap duidelijk. 'Die zei: 'Hier moet je werk van maken, dit gaat niet goed.' 1 op 20 ouderen wordt mishandeld. Al jaren zijn de cijfers hetzelfde: één op de 20 ouderen wordt thuis mishandeld. Ze krijgen klappen, worden psychisch mishandeld of financieel uitgekleed. Vaak is de dader een familielid, vriend of kennis. Uit nieuw onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat het probleem rond ouderenmishandeling nog altijd even groot is. Ondanks de actieplannen die sindsdien zijn opgezet. 'Het is een schokkend cijfer. Als je dat op je in laat werken, 1 op 20 ouderen die mishandeld worden... daar schrik ik van', zegt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Hij wil mantelzorgers beter ondersteunen, omdat daar komt een flink deel van ouderenmishandeling uit voortkomt.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Trump neemt Trudeau opnieuw onder vuur: 'Speciale plek voor hem in de hel'. De G7-top in Quebec is uitgelopen op een flinke botsing tussen Amerika en Canada. Peter Navarro, handelsadviseur van Donald Trump, zei tegen de zender Fox News dat er een 'speciale plek in de hel is' voor de Canadese premier Justin Trudeau. * Haastige voorbereiding bedreigt ontmoeting Trump en Kim Jong-Un. Noord-Korea wil dat alle opgelegde sancties zo snel mogelijk worden opgeheven, het land zit immers te springen om grondstoffen. En de VS op zijn beurt wil dat Noord-Korea zijn complete nucleaire installaties onder het oog van westerse waarnemers opblaast. De belangen zijn groot bij de ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un en de Amerikaanse president Donald Trump in Singapore. * Data-analisten van een bank helpen kanker genezen: hoe werkt dat? Het is een komische cultuurclash, maar ook een voorzichtige doorbraak in betere behandeling van kanker. ICT'ers die werken in de banksector een weekend lang samen opsluiten in een oude fabriek, waar ze non-stop data van kankerpatiënten analyseren. ABN Amro organiseerde samen met het Rotterdamse Erasmus MC een zogeheten hackaton: een marathonsessie in een oude suikerfabriek. * Krijgt Michael P., verdachte in de zaak Anne Faber, nu wel tbs? Hij wordt verdacht van de verkrachting en moord op Anne Faber: Michael P. Vandaag start het proces in de rechtbank in Utrecht. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van moord met voorbedachte rade. Ook staat P. terecht voor de mishandeling van vijf medewerkers van het Pieter Baan Centrum.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Britse automerk zoekt succes buiten Engeland. Het typisch Britse automerk Aston Martin wordt door zakenbanken op een waarde van ruim vijf miljard euro geschat. Het buitenland lonkt en de Britten zijn trots. Maar hoe Brits kan het automerk blijven om toekomstbestendig te zijn? * Wie koopt bunker van nazi-topman Seyss-Inquart? De voormalige bunker van nazi-kopstuk Seyss-Inquart op landgoed Clingendael in Wassenaar staat te koop. Het Rijksvastgoedbedrijf wil van het pand af en zoekt een koper. Mag je een beladen historisch gebouw wel verkopen aan een particulier die er een pizzeria of een kantoor wil vestigen? * EU 'home alone' nu VS nieuwe diplomatieke koers vaart. De relatie tussen de VS en Europa is onder Trump erg veranderd. De Amerikaanse ambassadeur in Den Haag spoorde Nederland deze week aan om Rusland harder aan te pakken. Zijn ambtsgenoot in Duitsland gaf in een interview te kennen de conservatieve stroming in Europa te ondersteunen. Het zijn ongebruikelijke uitlatingen voor ambassadeurs. CDA-Europarlementariër Esther de Lange vindt deze uitspraken dan ook duidelijke tekens dat Europa snel op eigen benen moet komen te staan. * De gamehype die Fortnite heet. Bijna nooit is een hype zo groot als nu bij de game Fornite: Battle Royale. Het spel is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste games ter wereld, met meer dan 40 miljoen spelers. De beste gamers mogen het binnenkort tegen elkaar opnemen voor een prijzenpot van in totaal 100 miljoen dollar. * Drugsproblematiek rukt op in Noord-Nederland. In de noordelijke provincies worden de afgelopen maanden steeds vaker drugslaboratoria en grote hennepplantages ontdekt. Gisteren werd in Blijham met zwaar materieel een werkend drugslab door de politie ontmanteld. Eerder deze week werden duizenden hennepplanten ontdekt in een fabriekshal in Foxhol, de grootste hennepplantage ooit in het Noorden aangetroffen. Volgens Rein Munniksma, burgemeester van de gemeente Midden-Groningen, verschuift de drugscriminaliteit van Noord-Brabant naar zijn provincie. 'Het is een waterbedeffect.'

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Toch diagnose voor helft tbs-weigeraars door nieuwe aanpak. Door een nieuwe behandelmethode van het Pieter Baan Centrum (PBC) kunnen weigeraars beter worden gediagnosticeerd. Met de nieuwe methode kan bij 48 procent van de weigeraars toch een conclusie over mogelijke stoornis worden gesteld.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Boze Groningers in konvooi naar Tweede Kamer. Een grote groep Groningers trekt vandaag opnieuw richting het Binnenhof. Ze zijn woedend dat verantwoordelijk minister Wiebes heeft besloten het versterken van zo'n 1600 woningen, in het aardbevingsgebied, voorlopig stil te leggen. Het broze vertrouwen, dat was ontstaan nadat Wiebes een paar maanden terug besloot de Groninger gaskraan versneld dicht te draaien, is daarmee in één klap verdwenen. * Woede in Groningen: boeren niet blij met schadeafhandeling. Bijna alle boerderijen in het aardbevingsgebied hebben schade opgelopen door de trillingen. Maar de afhandeling van deze schade verloopt volgens de boeren moeizaam en traag. Ze worden daarom zowel privé als zakelijk getroffen door de gevolgen van de gaswinning. * Unieke fotoreconstructie Baarnse Moordzaak: 'Het lijken wel filmshots'. Het had eigenlijk vernietigd moeten worden, maar ruim vijftig jaar na dato duikt het toch op: een fotoboek van de reconstructie van de Baarnse Moordzaak. De moord op de 14-jarige Theo Mastwijk wordt een van de meest geruchtmakende in de Nederlandse geschiedenis. Een reconstructie van de moord volgt, waarin de echte verdachten de verschillende scenario's naspelen. 'De 14-jarige Theo hangt levenloos op zijn kop tussen zijn twee vrienden, boven de waterput', is de omschrijving van een van de bijna vijftig zwart-witfoto's in het fotoalbum. * Follow the Money: 'Omstreden onderzoek Shell leidt tot afschaffen dividendbelasting'. Wereldconcern Shell heeft het onderzoek medegefinancierd dat aan de basis stond van het afschaffen van de dividendbelasting. Dat stelt onderzoeksjournalistiek platform Follow The Money (FTM). Het rapport is omstreden, omdat het de enige als wetenschappelijk aangemerkte bron is voor de memo's van het kabinet. Tijdens de formatie van kabinet-Rutte III zijn ambtelijke notities voor de onderhandelaars opgesteld over de politiek omstreden afschaffing van de dividendbelasting.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Ingewikkelde fusie van Amsterdamse ziekenhuizen krijgt groen licht. Het Academisch Medisch Centrum en het VU Medisch Centrum gaan vanaf 7 juni 2018 officieel samen. Op die datum tekenen de twee Amsterdamse ziekenhuizen een fusie-overeenkomst. Daarmee is een belangrijke stap gezet in een traject dat al jaren in voorbereiding is - en ook nog lang zal duren. * GroenLinksers weg na liegen over relatie. Partijvoorzitter Marjolein Meijer en Kamerlid Rik Grashoff van GroenLinks stappen op. Ze hebben erkend gelogen te hebben over wanneer ze een relatie kregen. De relatie kwam aan het licht na vragen van EenVandaag. Vorige week nog meldde GroenLinks op vragen van EenVandaag dat er geen sprake was van belangenverstrengeling, omdat de relatie pas na de Kamerverkiezingen van 2017 zou zijn begonnen. * Bende vervalst miljoenen Britse ponden in Amsterdamse muntfabriek. Het is een unieke zaak waarin politie, justitie en de Fiod vijf jaar onderzoek deden naar omvangrijke valsemunterij. Met als resultaat: een rechtszaak tegen zes verdachten die worden beschuldigd van het vervalsen van miljoenen Britse ponden in een fabriek in het Amsterdamse havengebied. * Uitroeier gezocht voor hardnekkige Japanse plant. Het is een plant met weinig vrienden: de Japanse duizendknoop. Die heeft 'ie ook niet nodig, want hij verdringt de Nederlandse planten. Niets is ondoordringbaar voor deze plant: bouwmaterialen, fiets- en voetpaden en zelfs beton vormen geen obstakels. Gemeentelijke bestrijdingsdiensten weten zich er geen raad mee.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Jongerenproject in Rotterdam haalt driekwart uit de bijstand. Op zijn drieëntwintigste is Edson helemaal vastgelopen. Hij heeft geen vaste verblijfplaats, is afhankelijk van een bijstandsuitkering en weet niet hoe het verder moet. 'Ik voelde me een spook. Als je geen adres hebt, stapelen de aanmaningen zich op omdat je niet bereikbaar bent. Ik was het overzicht kwijt en zelfs opstaan werd al een opgave.' * Supersnel 5G netwerk loopt mogelijk vertraging op. Het streven om binnen vijf jaar in heel Nederland gebruik te kunnen maken van het supersnelle en stabiele 5G-netwerk, loopt mogelijk flinke vertraging op. De veiling van zogeheten 5G frequenties zou eind 2019 moeten plaatsvinden, maar staatssecretaris Keijzer waarschuwt dat dit mogelijk maanden later wordt. * Hacken van zonnepanelen kan leiden tot Europese stroomstoring. De stroomvoorziening in heel Europa - ook in Nederland - loopt gevaar door een beveiligingslek in zonnepanelen. De ict-beveiliging van omvormers, apparaten die nodig zijn om zonne-energie geschikt te maken voor het stroomnet, zijn nog steeds te hacken, blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf ITsec. * AOW-leeftijd kan minder snel omhoog. De levensverwachting van de Nederlandse 65-jarigen stijgt langzamer dan werd verwacht en dat betekent dat de leeftijdsgrens voor de AOW volgens deskundigen uit de verzekeringswereld minder snel omhoog hoeft. * Derde jonge vrouwen staat open voor cosmetische ingreep. Een derde (33%) van de jonge vrouwen tot 35 jaar kan zich voorstellen dat ze in de toekomst een cosmetische ingreep ondergaat, alleen om er mooier uit te zien. Het gaat dan om ooglidcorrecties, maar ook liposuctie, een borstlift en botox in het gezicht worden veel genoemd. Van deze groep ondervraagde jonge vrouwen stelt een kwart (27%) wel eens serieus een cosmetische ingreep te hebben overwogen. Dat blijkt uit een gewogen peiling van EenVandaag samen met LINDA., waarbij in totaal 22.217 mannen en vrouwen over het schoonheidsideaal en cosmetische ingrepen werden ondervraagd.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Is barbecueën straks het nieuwe roken? Kankerverwekkende stoffen in barbecuerook blijken niet alleen via inademing, maar ook via de huid ons lichaam binnen te dringen. Dat stellen onderzoekers van de Jihan University in China in het tijdschrift Environmental Science & Technology. 'Deze informatie is nieuw en relevant voor de gezondheid', vertelt hoogleraar toxicologie Martin van den Berg. * Illegale #WeAreHere krakers moeten huizen verlaten. De Amsterdamse krakersgroep We Are Here weigert de strijd op te geven. De ongedocumenteerde vluchtelingen moesten maandag om 12.00 uur de gekraakte huizen in de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost verlaten, maar dat ging niet zonder slag of stoot. * Brein achter de Brexit: niet verwacht dat het tot vertrek uit EU zou komen. Daniel Hannan, Brits Europarlementariër en al sinds zijn studententijd fervent voorvechter van de Brexit, is verrast dat de EU na het referendum niet meer moeite deed om de Britten in de Unie te houden. 'Ik dacht dat we een voorstel zouden krijgen vanuit Brussel om de relatie tussen EU en het VK anders in te richten. De deur stond bij ons open, maar de EU heeft de deur dichtgegooid.' Hannan is in Nederland op uitnodiging van Forum voor Democratie. * Ondanks excuus Defensie blijven ex-medewerkers boos om Chroom-6. Woedend zijn ze, op het ministerie van Defensie: ex-medewerkers die ziek zijn geworden van het werken met Chroom-6 verf. 'Ik voel me een kind dat wordt weggestuurd met een flesje Fanta', aldus Giel Blom. Maandag werd de compensatie-regeling bekend en bood het ministerie excuses aan.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

De zoektocht naar Anne Faber van dag tot dag. Vanaf de dag dat Anne Faber vermist raakt, zetten haar vrienden en familieleden alles op alles om haar terug te vinden. De bijna twee weken waarin Anne kwijt is zijn voor haar naasten een opeenstapeling van vragen, onduidelijkheid, hoop en wanhoop. Vader, moeder, broer en vrienden blikken terug op de zoektocht naar hun Anne. "Vanaf het moment dat begon met zoeken heb ik niet meer nagedacht, vanaf toen ben ik twee weken bezig geweest met het vinden van een levende Anne." * Familie Anne Faber: 'Anne was een vrouw met veel pit in haar donder'. Anne wordt in Arnhem geboren als eerste kind van Wim Faber en Elze van Heeswijk, die elkaar kennen van de kunstacademie. Als Anne 1 jaar oud is verhuist het gezin naar Elst, een dorpje onder de rook van Arnhem. Anne was een dapper, eigenwijs kleutertje en vooral heel sociaal, zegt moeder Elze. "Ze was nog geen vier jaar en ze kende de meisjes bij de kassa al bij naam. Toen ze een broertje kreeg heeft hij kassameisjes op kraamvisite uitgenodigd. Als ze iets wilde kreeg ze het voor elkaar, want die meisjes zijn ook echt gekomen."

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

AD stopt met haringtest, friettest en oliebollentest. De haringtest, oliebollentest en de friettest verdwijnen bij het AD. Volgens hoofdredacteur Hans Nijenhuis van het AD valt over smaak wel degelijk te twisten, 'te veel wat ons betreft.' * Kinderen met kanker verhuizen naar nieuw Princes Máxima Centrum. De bijna 15-jarige Nana lijdt aan non-hodgkinlymfoom, een vorm van kanker van het lymfestelsel. Ze wordt per ambulance van het AMC in Amsterdam naar het nieuwe Prinses Máxima Centrum in Utrecht gereden. 'Alles daar is nieuw en mooi', zegt Nana. 'Alleen jammer dat mijn vriendinnen nu niet meer op de fiets langs kunnen komen.' In het nieuwe centrum is elke mogelijke behandelvorm beschikbaar om Nana te helpen de kanker in haar lijf zo goed mogelijk tegen te gaan. * 'Handelsoorlog VS-EU kan leiden tot recessie'. De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en Europa kan in het ergste geval leiden tot een diepe recessie in Nederland. Dit zegt Raoul Leering, hoofd internationaal handelsonderzoek bij ING. 'Als het echt uit de hand loopt, hoef je maar naar de jaren '30 te kijken voor de consequenties. Toen voerde de VS 30 tot 40 procent invoerheffingen in op 20.000 producten. Dat heeft geleid tot een enorme recessie waar de wereld in terecht kwam.'

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Te weinig aandacht voor langetermijnrisico's zoutwinning. Zoutwinningsbedrijven moeten meer rekening houden met de langetermijnrisico's van hun werkzaamheden. Dit concludeert Staatstoezicht op de Mijnen in een rapport over de drie zoutwinningsbedrijven in Nederland: AkzoNobel, Nedmag en Frisia. Deze bedrijven zouden vooral gericht zijn op het beheersen van de risico's tijdens de zoutwinning en het reageren op incidenten. * Hoe Van Gaal met een slecht Nederlands elftal bijna wereldkampioen werd. Het zal stil blijven op straat. Nederland doet niet mee met het WK voetbal dat op 14 juni begint in Rusland. Vier jaar geleden waren we er wel bij. Toen schatte de voetbalpers de kansen van Oranje vooraf in als zeer klein. Maar het lukte bondscoach Louis van Gaal om met een matig team de bronzen plak te veroveren. * De strijd van de kleine boer tegen grote organisaties. Boeren voelen zich door machtige organisaties met de rug tegen de muur gezet. Burn-out en depressies, soms met zelfmoord tot gevolg, komen onder hen veel voor. 'Het is de strijd van de kleine man tegen de onverschillige grootmachten', aldus documentairemaker Vuk Janic. Hij volgde de strijd die boer Johan van Rijthoven voerde met een fabrikant van melkrobots. Ze functioneerden volgens hem niet, wat hem, volgens eigen zeggen, 1 miljoen euro kostte. * Leverancier bollenvloer: 'Ik ben de zondebok'. Een jaar geleden bezweek de parkeergarage bij Eindhoven Airport, slechts twee weken voor de geplande oplevering. De overheid sloeg alarm en in heel Nederland werden kantoren, scholen en parkeergarages gesloten. Wat de gebouwen gemeen hadden waren de breedplaatvloeren van leverancier BubbleDeck. 'Dat is heel onredelijk', vindt directeur Rob Plug. 'Als de onderzoeksrapporten kloppen, dan is het geen BubbleDeck-probleem, maar een breedplaatprobleem.' * 'De meeste mensen willen gewoon van het roken af'. Als huisartsen rokers vaker aanspreken op hun ongezonde gewoonte, zullen meer mensen stoppen. Acht arts-specialisten schreven daarom een open brief waarin ze ervoor pleiten dat huisartsen roken vaker aan de orde stellen in de spreekkamer.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Het succes van grootschalig lokaal theater. Het Pauperparadijs, de Wilde Deerne, Van Katoen en Nu, het zijn grootschalige theaterproducties op bijzondere historische locaties die een groot publiek trekken. De voorstellingen wekken een aansprekend historisch verhaal van de eigen regio artistiek weer tot leven. Het zijn soms enorme spektakels met een gigantische cast, bestaande uit amateurs en professionals. Ook lokale vrijwilligers en regionale sponsoren dragen hun steentje bij. Waarom trekken deze producties zoveel bezoekers? * Oproep Onno Hoes: 'Gemeente moet eerder ingrijpen bij verwarde personen'. Gemeenten moeten veel eerder ingrijpen bij personen met verward gedrag. Deze oproep doet Onno Hoes, voorzitter van het Schakelteam Verwarde personen. Hiermee zouden incidenten zoals onlangs met de verwarde Syriër, die drie mensen neerstak, kunnen worden voorkomen. Gemeentelijke overheden kunnen en zouden veel meer moeten doen om deze mensen te helpen. 'Waar wij voor pleiten richting gemeenten is dat ze veel meer de kans zouden moeten grijpen om deze personen te helpen. Ik merk nog te vaak dat lokale overheden veel te terughoudend zijn of het zelfs niet als hun taak zien.' * Onenigheid onder D66-leden over afschaffen Referendumwet: 'Kom met een alternatief'. De manier waarop het referendum is afgeschaft zorgt voor onvrede binnen D66. Vijftig D66'ers plaatsten een brief in de Volkskrant waarin ze hun onvrede uiten. "Je kan iets afschaffen, maar dan moet je wel met een alternatief komen", zegt mede-ondertekenaar en oud-Kamerlid Boris van der Ham vanmorgen op Radio 1. * Aantal doden door meningokokken stijgt explosief. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn al elf mensen overleden door de meningokok bacterie. Dat zijn er evenveel als in heel 2017. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Bovendien zijn er in de eerste vijf maanden van dit jaar vijftig mensen op de intensive care beland door de bacterie. Een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Arie van der Ende, hoofd van het Nederlands Referentielaboratorium voor Bacteriële Meningitis, reageert: "Het is een sluipmoordenaar. Je kan er binnen 24 uur aan overlijden."

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

SP-leden: meer aandacht voor klimaat en integratie. SP-leden vinden dat de SP meer aandacht moet hebben voor de thema's klimaat en integratie. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 500 leden van de partij. Vorige week stapten een aantal leden van de partij op uit onvrede met het partijbestuur. Een van hun kritiekpunten was dat de partij onvoldoende zichtbaar is op dergelijke thema's. * Wordt Drenthe het nieuwe Giethoorn? Een toeristisch uitstapje naar de hunebedden, kanonschieten tijdens de Garnizoensdagen en een rondleiding in klederdracht door het pittoreske Coevorden. Als het aan de provincie Drenthe ligt zijn dit activiteiten waarvoor Chinese toeristen binnenkort massaal naar het noordoosten van ons land komen. Op uitnodiging van de provincie zelf gaat een groep Chinese touroperators eerst een week lang op safari in Drenthe om een voorproefje te krijgen van wat Drenthe te bieden heeft. * Rechter beslist: Volkert van der G. mag emigreren. Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn, hoeft zich niet langer bij de reclassering te melden. Dat heeft de rechtbank dinsdag besloten. Van der G. had nog een meldplicht waardoor hij zich eens in de zes weken moet melden. Om dit te veranderen, had hij een kort geding tegen de staat aangespannen, onder meer omdat hij wil emigreren. * Recordaantal mensen meldt zich bij schuldhulpverlening. Afgelopen jaar klopten ruim 94.000 mensen aan bij een schuldhulpverlener voor advies. Niet eerder meldden zich zoveel mensen met financiële problemen. Dit blijkt uit het vandaag gepresenteerde jaarverslag 2017 van de branchevereniging van schuldhulpverleners en sociaal bankieren, NVVK. In 2016 kwamen 89.000 mensen langs voor hulp. * Verbond van Verzekeraars: Meer prioriteit tegengaan diefstal van bouwplaatsen. Het Verbond van Verzekeraars vindt dat er meer prioriteit moet komen om diefstal vanaf bouwplaatsen tegen te gaan. Dat meldt het Verbond aan EenVandaag. Het verzekeraarsverbond krijgt signalen dat diefstal van bouwplaatsen, variërend van bouwmaterialen tot zeer specialistisch gereedschap en materieel, een toenemende trend laat zien.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Rory Young jaagt met Nederlandse snuffelhonden op ivoorstropers in Afrika. Rory Young jaagt op stropers in Afrika, die het hebben voorzien op het ivoor van neushoorns en olifanten. Drie jaar geleden vluchtte hij met zijn Nederlandse vrouw en kinderen naar Nederland, omdat hij zijn leven in Zimbabwe niet meer zeker was. Nu pendelt hij heen en weer tussen Bennebroek en Mali, alwaar hij lokale rangers opleidt om stropers te bestrijden. Zij krijgen hulp van drie snuffelhonden uit Nederland. Afgelopen september liep het bijna verkeerd af toen Young en zijn team werden aangevallen door jihadisten. * Hoekstra: 'Gaskosten lopen komende jaren op'. Bijna alle meevallers van het kabinet gaan rechtstreeks in het gat dat in de begroting is geslagen door het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen. Ook staat er geen extra geld gereserveerd voor leraren en agenten. Dat staat te lezen in de voorjaarsnota, die minister Hoekstra van Financiën vandaag naar de Tweede kamer heeft gestuurd. * Dikke mannen in lycra: 'Minder dan 95 kilo betekent diskwalificatie'. Ze zijn een niet te missen fenomeen op de weg deze dagen: wielertoeristen in vol tenue, met net een paar kilo teveel. De vaak iéts te strakke lycra outfit inspireerde de koersdirecteur van de Ronde van Katendrecht tot een nieuw onderdeel: de Dikke Mannen Race. * Snelgroeiend Utrecht vraagt miljarden aan Rijk voor mega-station. De stad en provincie Utrecht vragen miljarden euro's van het Rijk voor de bouw van een nieuw mega-station. Dit zou nodig zijn om de explosieve groei van Utrecht bij te kunnen benen. Volgens de bestuurders heeft het huidige openbaar-vervoernetwerk niet genoeg capaciteit om het aantal treinreizigers in de toekomst nog aan te kunnen. Naast een volledig nieuw intercitystation moet er ook een nieuwe openbaar-vervoerring komen om de stad heen, die bestaat uit bijvoorbeeld een tramlijn of snelbusbaan. Hoe ver kan de stad nog groeien? * Weg met wattenstaafjes en rietjes: Europa verbiedt wegwerpplastic. Plastic bekers, bestek en oorstaafjes worden verboden. Een wetsvoorstel hiervoor presenteert Eurocommissaris Frans Timmermans. Met deze wet wil hij de strijd aangaan tegen de plastic soep, een in de Grote Oceaan drijvende berg plastic die volgens schattingen even groot is als Frankrijk en Spanje samen.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

'Miljoenenstrop Rotterdamse haven door strenge arbeidsinspectie'. Vol trots ontving de Rotterdamse haven in 2014 het grootste cruiseschip ter wereld, Oasis of the Seas. Het schip kwam bij het droogdok Keppel Verolme voor onderhoud. Maar de komst werd al snel ontsierd toen bekend werd dat de Inspectie SZW bij een onderzoek stuitte op illegale, voornamelijk Filipijnse werknemers zonder vergunning. Het leidde tot een boete van bijna 1 miljoen. De rechtszaak om de boete van tafel te krijgen loopt nog steeds. 'Zo lang die boete nog boven de markt hangt staat er een rood kruis door Rotterdam bij de buitenlandse rederijen', zegt Bas Ort, voorzitter van branchevereniging Netherlands Maritime Technology. * Nabestaanden MH17 naar Europees Hof voor klacht tegen Rusland. Een groep van 270 nabestaanden van Nederlandse slachtoffers van de ramp met de MH17 stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg voor een schadeclaim tegen Rusland. De klacht wordt uiterlijk 13 juni ingediend bij het hof. Dat kondigt de Amerikaanse advocaat Jerry Skinner aan in EenVandaag.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Van debattijgers tot Netflix-kijkers: hoe vaak zijn Kamerleden aanwezig? Marianne Thieme (PvdD) is onzichtbaar, PVV-Kamerleden zijn vaak afwezig, er zijn drie verborgen VVD'ers en Roelof Bisschop van de SGP is de heuse debatkoning. Deze feiten blijken uit onderzoek van EenVandaag naar het aantal gevoerde debatten per Kamerlid van het afgelopen jaar. * 'Als het aan de Herenboeren ligt worden we allemaal de baas over onze eigen boerderij'. Melk, eieren, groenten en vlees direct van eigen land op je bord. Het kan tegenwoordig door zelf een eigen boerderij te runnen. En dankzij het fenomeen Herenboeren is het misschien wel makkelijker dan ooit. Het concept maakt de consument tot landheer. De initiatiefnemers hebben plannen om de komende jaren nog tientallen van dit soort Herenboerderijen uit de grond te stampen. * Negen op de tien medewerkers in de gehandicaptenzorg hebben last van agressie. Medewerkers in de gehandicaptensector hebben buitensporig vaak te maken met agressie en geweld op de werkvloer. Slechts zeven procent van de medewerkers in de gehandicaptenzorg heeft nog nooit met agressie te maken gehad. Dat blijkt uit een onderzoek van vakvereniging CNV Zorg & Welzijn. 'Als de cliënten niet lekker in hun vel zitten, merk je dat als medewerker ook meteen', zegt Jonan van Beest. * Onzichtbaar en onderschat: werken met een psychische aandoening. Autisme, schizofrenie, een burn-out of een depressie. Ruim vier op de tien Nederlanders krijgt ooit te maken met een psychische aandoening. Voor veel van hen is het lastig werk te behouden of aan een baan te komen. Terwijl uit onderzoek blijkt dat werk juist een positieve invloed heeft op het afnemen van klachten. Hulpverlenende organisaties slaan de handen ineen om mensen met een psychische aandoening aan werk te helpen.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Huisartsen en psychologen maken gebruik van onveilige e-mailadressen. Honderden huisartsen en psychologen maken op hun websites gebruik van onveilige maildiensten als Gmail en Hotmail. Dat blijkt uit een rondgang van EenVandaag. Artsenfederatie KNMG, huisartsen vereniging LHV, het Nederlands Instituut van Psychologen en de Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwen voor schending van het beroepsgeheim door deze werkwijze en adviseren artsen en psychologen dringend gegevens via veilige systemen te versturen. 'Wordt dit niet gedaan dan bestaat het risico dat de gegevens door onbevoegden worden gelezen, hetgeen neerkomt op een ongeoorloofde schending van het beroepsgeheim. Een dergelijke schending kan tuchtrechtelijke en strafrechtelijke consequenties hebben', aldus de KNMG. * Opblazen Iran-deal treft Nederlandse ondernemers. Nederlandse ondernemers zijn de dupe van de nieuwe economische sancties tegen Iran. Het besluit van Trump de sancties weer in te voeren heeft voor sommige ondernemers zelfs tot gevolg dat ze misschien de deuren moeten gaan sluiten. 'Er is nog maar tien procent over van de vrachten die we normaal vervoeren.' * Bijlwerpen nieuwe hit na de escape room? Voor de mensen die darten nog niet spannend genoeg vinden is er nu bijlwerpen. Deze week opent de eerste Urban Axe-Throwing hal in Nederland waar je met echte bijlen op een houten doel kunt gooien. In Amerika is de sport een ware hit en de trend lijkt nu ook naar Nederland over te waaien. Belangrijk detail: alcohol drinken is pas toegestaan ná de wedstrijd. * Kabinet wil regeldruk in de zorg aanpakken: is nieuwe plan concreet genoeg? Zorgverleners zijn veel tijd kwijt met administratieve lasten en dat moet anders. Een nieuw plan dat vandaag door het Ministerie van Volksgezondheid gepresenteerd is, moet verandering brengen in de regeldruk. Politiek Den Haag is trots, maar hoe kijkt de beroepsgroep naar dit nieuwe plan?

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Rel tussen Joodse gemeenschap en horecaondernemer om synagoge. De Joodse gemeenschap in Deventer moet volgende maand vertrekken uit haar synagoge. Het pand wordt sinds 2010 door de Joodse gemeenschap gehuurd, maar is eigendom van de Christelijk Gereformeerde Kerk. Horecaondernemer Ayhan Sahin kocht het begin dit jaar en wil er een foodhal van maken. * PTSS-zorg Nationale Politie nog steeds niet op orde. De zorg voor agenten met PTSS, Post Traumatische Stress Stoornis, is nog steeds ondermaats. Dat stelt professor Berthold Gersons, al dertig jaar adviseur van de Nationale Politie. Gersons: 'Het wordt duidelijk dat het nog steeds niet goed georganiseerd is. De politie houdt een zekere chaos waarbij eindeloze procedures ontstaan.' * Zwicht Shell voor de druk van haar kritische aandeelhouders? Het is misschien wel de belangrijkste dag van het jaar voor oliegigant Shell: de algemene vergadering van de aandeelhouders. In het Circustheater in Scheveningen komen een paar honderd aandeelhouders en het bestuur van Shell bij elkaar om te praten over de koers van de multinational. Voor de ingang verzamelen zich - zoals ieder jaar - een handjevol activisten: zij eisen dat Shell de afspraken van het klimaatakkoord van Parijs naleeft. Maar die kritiek komt lang niet meer alleen van buiten. De afgelopen jaren is er een groep van kritische beleggers opgestaan. En die club lijkt ieder jaar weer een beetje groter te worden.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

'Hanentraditie op Schiermonnikoog is dierenmishandeling'. Ophef op Schiermonnikoog. Elk jaar op de zaterdag voor Pinksteren is het feest op het waddeneiland: een haan wordt in een mand in een achttien meter hoge mast de lucht in gehesen en blijft daar drie dagen zitten. Dit Pinksterfeest, Kallemooi genoemd, wordt al sinds mensenheugenis gevierd op het eiland. Maar vanaf de wal komen steeds meer mensen in opstand tegen deze traditie, uit medeleven met de haan. * Fractieleden SP Venray stappen op uit onvrede met landelijke partijtop. Drie van de vier fractieleden van de SP Venray splitsen zich af van de moederpartij SP en gaan als zelfstandige lokale partij verder. De reden voor hun afsplitsing is het gebrek aan vertrouwen in het landelijke partijbestuur, het gebrek aan discussie binnen de partij en de gekozen landelijke koers. * Nieuwe examenrage: Een appgroep om je diploma te halen. Tijdens de eindexamens hebben scholieren steeds meer mogelijkheden voor hun hulpvragen. Via speciale apps en groeps-chats kunnen de leerlingen tot en met het examen terecht met hun vragen en twijfels. Soms wel 24 uur per dag.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Justitie presenteert nieuw bewijs tegen Willem Holleeder. Zijn zus Astrid omschrijft het als de 'genadeklap' voor Willem Holleeder: nieuwe, stiekem gemaakte opnames die zij in februari 2018 overhandigde aan het Openbaar Ministerie (OM). In het megaproces over zes liquidaties in het criminele milieu worden de meest belastende gesprekken tussen Holleeder en zijn zussen vandaag afgespeeld. * 'Kans op ebola in Nederland is zeer klein'. Het zeer besmettelijke en dodelijke ebolavirus verspreidt zich razendsnel door het Afrikaanse land Congo. In korte tijd overleden daar 23 mensen aan de gevolgen van besmetting met het dodelijke virus. Toch hoeven Nederlanders zich volgens tropenarts Marit de Wit vooralsnog geen zorgen te maken dat het virus naar ons land komt.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Het laatste nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.