

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
De Hofbar - Alle afleveringen
Na jaren regeren wil de VVD geen bewindspersonen leveren aan een nieuw kabinet. Waarom rent de partij weg voor haar verantwoordelijkheid?
De verkiezingen zijn geweest en de kiezer heeft gesproken; de PVV is de grootste. Tot schrik van velen, maar is die schrik terecht?
Provincie Noord-Holland stemt tegen windmolens die gemeente Amsterdam wil plaatsen bij de Noorder IJplas. Democratie of politiek spelletje?
Provincie Noord-Holland stemt tegen windmolens die gemeente Amsterdam wil plaatsen bij de Noorder IJplas. Democratie of politiek spelletje?
Met kleuren en smaakjes lijken vapes onschuldig, maar o.a. nicotine in deze e-sigaret maakt jongeren verslaafd en ziek. Artsen slaan alarm.
Dreigen Utrechtse kraamhouders hun vergunning te verliezen vanwege Europese regelgeving?
Het gewasbeschermingsmiddel glyfosaat zou parkinson veroorzaken. Toch lijkt Europa het nog tien jaar toe te staan. Hoe kan dat?
Na twaalf jaar Nederlandse politiek gaat Wopke Hoekstra het in Europa proberen. Gedreven door idealisme of een vlucht uit Den Haag?
Kinderen van toeslagenouders hebben bij DUO geld geleend om hun gedupeerde ouders te helpen en worden hiervoor niet gecompenseerd.
Afval scheiden en braaf statiegeld inleveren, de burger doet zijn best voor een circulaire economie. Maar producenten lijken te verzuimen.
Bijna niemand is meer enthousiast over vervuilende biomassacentrales. Waarom reserveert demissionair minister Jetten dan miljoenen euro voor subsidie?
Provincie Noord-Holland is op de vingers getikt door de Raad van State. De bouwvergunning die ze biomassareus Vattenfall gaf is vernietigd.
Tijd voor een terugblik op dossiers die De Hofbar al jaren volgt. Hoe is het bijvoorbeeld met de werkomstandigheden op Schiphol en hoe is het met Richard de Mos?
De gemeente Amsterdam heeft besloten een knip te zetten in de drukke Weesperstraat. Alleen inwoners zijn het hier niet bepaald mee eens.
Een teler in Drenthe mag van de rechter geen pesticiden gebruiken. Maar moet de overheid, in plaats van de rechter, niet burgers beschermen?
De overheid gebruikt mogelijk zeer giftige staalslakken van Tata Steel om de dijk in het Natura 2000-gebied de Oosterschelde te versterken.
Politiek Den Haag laat lang op zich wachten met het Landbouwakkoord, maar in de regio stroopt men de mouwen al op. Is het kabinet nog nodig?
Het chemieconcern 3M is aangeklaagd door de staat. Maar waarom blijven Nederlandse vervuilers als Tata Steel en Chemours buiten schot?
In onze fijne verzorgingsstaat heeft zorgminister Kuipers tot ongeloof van patiënten besloten bepaalde kankermedicijnen niet in te kopen.
Of het landbouwakkoord er komt of niet, de volgende crisis zit er alweer aan te komen. Gaat een watercrisis het land verder op slot zetten?
De verdachtmakingen van Richard de Mos hebben 3,5 jaar geduurd. Maar na de vrijspraak heeft het OM besloten de stad nog langer te gijzelen.
Het rapport van de OVV windt er geen doekjes om: politiek Den Haag heeft meer op met de industrie dan de gezondheid van omwonenden.
De staat heeft honderden miljarden verdiend aan Gronings gas, nu is het tijd om het terug te betalen. Maar of de Groninger dat ook gelooft?
Tata Steel stoot na twee jaar tijd nog net zoveel uit. Daarnaast verbrandt Amsterdam afval uit Rome. Dat terwijl boeren worden uitgekocht.
De monsterzege van de BBB heeft politiek Den Haag op zijn grondvesten doen schudden. Kunnen de gevestigde partijen hier nog wel bovenop komen?
Door de harde knip van Jeugdzorg komen 18-jarigen zonder hulp of begeleiding te staan. Honderden van hen belanden hierdoor op straat.
De gezondheidsrisico's van windmolens die dichtbij huizen zijn geplaatst, zijn niet goed onderzocht. Toch drukken provincies het erdoor.
De wolf maakt in ons land veel slachtoffers. Provincies luiden de noodklok, terwijl Den Haag zegt niets te kunnen doen. Maar is dat wel zo?
Rutte-IV weerhoudt onafhankelijk onderzoek naar de toeslagenaffaire. Alleen verantwoordelijke instanties krijgen dossiers in te zien.
Weer dreigt een opvangcrisis van asielzoekers. Politiek Den Haag en gemeenten wijzen naar elkaar; echte oplossingen blijven voorlopig uit.
Chemiebedrijf Chemours mag de komende jaren het schadelijke PFAS blijven lozen. Politiek Den Haag grijpt niet in, maar wacht op Europa.
Terwijl boeren worden uitgekocht, weigert de overheid Tata Steel te sluiten. De staalgigant kan blijven uitstoten en vervuilen.
Nederland moet van het gas af, maar ondernemers die dat doen worden teruggefloten door elektriciteitsbedrijven. Wil Rutte IV niet te snel?
De koning zei het al in zijn kersttoespraak: 'Het moet anders.' Wat gaat het kabinet in 2023 doen om alle crisissen te lijf te gaan?
We blikken terug op o.a. uithuisplaatsingen door de Toeslagenaffaire, de terugkeer van de wolf en pretstudies betaald door Rutte IV.
Minister Hugo de Jonge moet de komende zeven jaar 900.000 woningen bouwen. Maar met dwarsliggende provincies wordt dat heel lastig.
Jaarlijks sterven duizenden (ex-)werknemers door in aanraking te zijn gekomen met giftige stoffen. Wat doet de overheid om dit te voorkomen?
Elke Nederlander mag jaarlijks van de overheid cursussen ter waarde van 1000 euro volgen. Wie profiteert hiervan: de cursist of de opleider?
Na 2015 zijn meerdere azc's gesloten, waardoor het nu crisis is. Komt het kabinet ooit met structurele oplossingen voor de asielcrisis?
Weken na het advies van Remkes weet politiek Den Haag nog niet wie piekbelasters zijn. Wanneer komt er een oplossing voor de stikstofcrisis?
Crisis bij jeugdzorg: medewerkers nemen massaal ontslag door te hoge werkdruk, waardoor kinderen op groeiende wachtlijsten terecht komen.
Johan Remkes en het kabinet willen 500 tot 600 piekbelasters uitkopen. Wie zijn als eerste aan de beurt: bedrijven of toch de boeren?
De stikstofcrisis konden ze in politiek Den Haag niet oplossen. Johan Remkes moest eraan te pas komen. Waarom kan Rutte IV dit niet zelf?
Om een persoonsgebonden budget te krijgen moeten chronisch zieken en gehandicapten jaarlijks gekeurd worden. Pijnlijk, want ze genezen niet.
Omdat zoveel gedupeerde toeslagenouders zich hebben gemeld, helpt de overheid een groot deel van hen voorlopig niet.
De omgevingsdienst moet toezicht houden op een gezonde omgeving. Maar voor wie werken ze eigenlijk: burger of bedrijf?
Grootverbruikers in Noord-Brabant en Limburg kunnen vanwege de tijdelijke stop op het stroomnet niet meer verduurzamen of uitbreiden.
Vorig jaar juli overstroomden grote delen van Zuid-Limburg door hevige regen. Is er genoeg gedaan om te voorkomen dat dat opnieuw gebeurt?
Groningers maken zich zorgen over de dreiging van meer gaswinning, nu Rusland door de oorlog in Oekraïne geen gas meer levert aan Nederland.
Het Ondersteuningsteam van minister Franc Weerwind is twee maanden actief, maar hoeveel kinderen zijn er inmiddels herenigd met hun ouders?
Staalslak is een giftig restproduct van de staalproductie. Het is afkomstig van Tata Steel en wordt soms verkeerd verwerkt in de bouw.
Hoewel minister Jetten de subsidie voor biomassa heeft stopgezet, mag de bouw van de grootste centrale in Diemen nog steeds doorgaan.
Zoutbedrijf Nobian wil miljoenen ton zout winnen in Haaksbergen. Bewoners maken zich zorgen om de gevolgen en eisen een schaderegeling.
Met de nieuwe gemeenteraad is nu vrijwel heel Zeewolde tegen de komst van het reeds toegezegde datacenter van Meta. Wat kan het Rijk doen?
Huishoudens die aangesloten zijn op een warmtenet, gebruiken veel minder gas. Toch stijgen ook hun kosten mee met de torenhoge gasprijs.
Mensen met de spierziekte ALS gaan met de dag achteruit. Hulpmiddelen via de Wmo zijn snel nodig, maar gemeenten doen er veel te lang over.
Vitens wil waterwinning verdriedubbelen in Overijssel, wat tot meer schade aan huizen zal leiden. Provincie en gemeente komen er niet uit.
Na de gemeenteraadsverkiezingen gaan de grootste partijen in onderhandeling, maar in sommige gevallen wordt de winnaar buitengesloten.
In een rap tempo moeten er meer huizen komen, maar de provincie houdt het tegen met bureaucratische regels. Kan de minister dit oplossen?
Woningcrisis versus stikstofcrisis: veel bouwprojecten liggen stil door stikstofregels, terwijl de uitstoot van de bouw minimaal is.
Zeeuwen maken zich zorgen om hun gezondheid, nu België net voor de Zeeuwse grens giftig slib in de Schelde wil lozen. De Provincie laat het gewoon gebeuren.
Duizenden bouwprojecten liggen stil door ons overvolle stroomnet, doordat Nederland overgaat op elektriciteit om de klimaatdoelen te halen.
Het RIVM meet veel hogere uitstoot bij Tata Steel dan het bedrijf zelf. De politiek wil verder onderzoek, maar stuurt niet aan op bronmetingen.
Na jarenlang giftig afvalwater lozen in de Twentse bodem, wil de NAM dit nu naar Drenthe verplaatsen. Daar zit ook niemand erop te wachten.
Gemeente Zeewolde stemt over een XXL-datacenter dat gelokt is met groene energie en waardoor volgens experts de klimaatdoelen in gevaar komen.
Volgens de wet moet alles worden ingezet om uithuisgeplaatste kinderen terug te laten keren naar hun ouders, maar in de praktijk gaat dit mis.
Den Haag moet van de provincie Zuid-Holland worden aangesloten op WarmtelinQ. Dat terwijl Den Haag zelf duurzame energie kan opwekken.
Door thuisquarantaine van Rutger een andere Hofbar dan normaal. We gaan bij drie belangrijke onderwerpen na of de politiek woord heeft gehouden.
Zelfstandige psychiaters worden straks gekort op hun behandelingen. Laat Den Haag 60.000 patiënten met complexe problemen in de kou staan?
Inwoners van Sluiskil hebben vochtproblemen door een kanaal. Ook dreigt door een verbreding hiervan een deel van het dorp te verdwijnen.
Nijmeegse asfaltfabriek kan door falend toezicht vervuilen. Schiet de gemeente tekort of heeft de asfaltbranche een politieke vrijbrief?
Wie neemt verantwoordelijkheid voor de schadeafhandeling in het noorden? Demissionair minister Stef Blok wijst naar het IMG, het IMG verwijst terug naar Blok.
Het terugdraaien van de schaderegeling door het IMG leidt tot onrust bij gasopslag Norg. Waar moeten inwoners met aardbevingsschade nu heen?
Volgens deskundigen vergroten pesticiden de kans op parkinson. Moet Den Haag strenger toezien op het gebruik van bestrijdingsmiddelen?
Defensie wil in Herwijnen een radar plaatsen, terwijl hetzelfde type radar in Wier in verband met de overschrijding van geluidsnormen veelal uitstaat.
Het RIVM toont aan dat de uitstoot van Tata Steel grote impact heeft op de volksgezondheid in Wijk aan Zee. Welke toekomst heeft Tata Steel?
Zorgen in Katwijk en Zierikzee nadat er batterijen zijn gevonden in de weg. Heeft de overheid dit voor ogen met de circulaire economie?
Er dreigt een elektriciteitskabel dwars door Schiermonnikoog te worden aangelegd voor een windmolenpark op zee, met alle risico's van dien.
Ondanks geitenstops en gezondheidsrisico's blijft het aantal geiten toenemen. Staan de belangen van de landbouw boven de volksgezondheid?
Gemeente Almere omzeilt vergunning om kabelbaan te bouwen voor de Floriade Expo 2022.
Het RIVM zelf heeft geen onderzoek gedaan naar gezondheidsrisico's die het plaatsen van windmolens bij bebouwing in Nederland met zich meebrengen. Artsen zijn bezorgd.
Politiek programma waarin Rutger Castricum ruimte geeft aan emoties vanuit de samenleving met betrekking tot wat er in politiek Den Haag gebeurt.
Is kernenergie dé energiebron waarmee we de klimaatdoelen gaan halen of is het een tikkende tijdbom? Het kernenergiedebat tussen Mark Harbers (VVD) en Joris Thijssen (PvdA).
De geluidsoverlast in Friesland door de F-35 is meer dan verwacht. Hierdoor komt de leefbaarheid in het geding.
15.000 kinderen passen niet in het regulier onderwijs. Scholen zijn verplicht passend onderwijs te bieden, maar dit gebeurt niet altijd.
Wijk aan Zee kampt al jaren met gezondheidsklachten door Tata Steel. Met Bénédicte Ficq beginnen de bewoners een strafzaak tegen de fabriek.
Eric Wiebes kondigde aan dat er een einde zou komen aan de gaswinning in Groningen. Toch worden er alweer vergunningen afgegeven voor gaswinning uit kleine gasvelden in deze omgeving.
Politiek programma waarin Rutger Castricum ruimte geeft aan emoties vanuit de samenleving met betrekking tot wat er in politiek Den Haag gebeurt.
Deze week start de rechtszaak tegen de opening van de grootste biomassacentrale van Nederland. Vattenfall zegt dat omwonenden zich nergens zorgen over hoeven te maken, maar er blijkt geen goed onafhankelijk onderzoek te zijn gedaan naar de uitstoot van fijnstof en giftige stoffen. Omwonenden verbazen zich dat hun gemeente 100.000 euro per jaar van Vattenfall aanneemt om vervolgens hun goedkeuring voor een vergunning te geven. Want wie deelt hier nu eigenlijk de lakens uit: onze gekozen overheid of commerciële energiebedrijven?
Politiek programma waarin Rutger Castricum ruimte geeft aan emoties vanuit de samenleving met betrekking tot wat er in politiek Den Haag gebeurt.
Politiek programma waarin presentator Rutger Castricum ruimte geeft aan emoties vanuit de samenleving met betrekking tot wat er in politiek Den Haag gebeurt.
