True
Nieuws.TV - TV kijken via internet, de beste Nieuws tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Podcast.NL   Contact   Privacy & Cookies  

Andere tijden sport - Alle afleveringen
Andere tijden sport
Andere Tijden Sport: Afl. 6

Hockeyvrouwen en goud. Dat is een zekerheidje. Toch? Niet in 2010 als de ploeg de wereldtitel moet laten aan Argentinië met sterspeler Luciana Aymar. Aan de gevierde hockeybabes kleeft plots het imago van Team Hollywood; verwende modepopjes met gelakte nagels en dure kleding. Coach Max Caldas moet het tij keren. Hij wordt anderhalf jaar vóór de Spelen in Londen aangesteld om de missie naar goud te leiden. Tegelijkertijd komt er bij NOC*NSF een nieuwe 'coach voor de coaches' binnen. Francesco Wessels, militair bij de landmacht, net een paar maanden daarvoor teruggekeerd uit Afghanistan. Hij heeft een plan.



Andere tijden sport
Andere Tijden Sport: Afl. 5

In 1992 knokt Orhan Delibas zich naar de olympische finale in Barcelona. Dat is het beste resultaat van een Nederlander op de Spelen sinds het goud van Bep van Klaveren 64 jaar eerder. Mentor en vriend Arnold Vanderlyde schat de prestatie zelfs hoger in. Hij noemt Delibas de 'meest getalenteerde Nederlandse bokser ooit.' Trainer en tweede vader Hennie van Bemmel roemt zijn reflexen en zijn vechtlust. Nederland omarmt de tot dan toe onbekende bokser. Dat is twaalf jaar daarvoor wel anders als zijn vader, die als gastarbeider in Nederland werkt, de 9-jarige Orhan en de rest van het gezin van het Turkse platteland naar Arnhem haalt.



Andere tijden sport
Andere Tijden Sport: Afl. 4

Weinig Nederlandse sportverhalen dragen zoveel drama in zich mee als dat van Tinus Osendarp. Van bejubeld atleet tot gehaat sportman. Hij is meervoudig Nederlands kampioen op de 100 en 200 meter en pakt op de Olympische Spelen van Berlijn in 1936 achter Jesse Owens twee bronzen medailles. Alles verandert in 1940. Osendarp verliest door de oorlog zijn kantoorbaan bij de KLM. Hij gaat werken voor de politie en wordt lid van de NSB. Daarna gaat het van kwaad tot erger en jaagt hij vele verzetsmensen de dood in. Na de oorlog belandt hij als oorlogsmisdadiger in de gevangenis. Daarna verdwijnt hij letterlijk onder de grond: in de Limburgse mijnen.



Andere tijden sport
Andere Tijden Sport: Afl. 3

Zwemster Inge de Bruijn is de meest gelauwerde olympische zomersporter van Nederland. Ze wint in totaal vier keer goud, twee keer zilver en twee keer brons. Deze oogst heeft ze voor een groot deel te danken aan één man: de Amerikaanse zwemcoach Paul Bergen. In Nederland kampt De Bruijn met motivatieproblemen en een gebrekkige discipline. Dat verandert als ze Paul Bergen ontmoet. Zijn Spartaanse, maar ook duidelijke trainingsmethodes dwingen Inge om tot het uiterste te gaan. Zo komt alles tot een climax op de Olympische Spelen van Sydney in 2000. In Andere Tijden Sport keert Inge voor het eerst in twintig jaar terug naar 'coach' Paul Bergen.



Andere tijden sport
Andere Tijden Sport: Afl. 2

'Erwin lijkt op mij, Ronald op zijn vader', zegt moeder Marijke over haar zoons. Erwin de elegante en bescheiden voetballer, Ronald de mannetjesputter en leider. We portretteren de broers Koeman en nemen ze mee naar München, waar ze in 1988 het EK wonnen. Veel is er veranderd in het Olympiastadion, maar toch niet alles. Ze vertellen over hun leven, voetbal en het gemis van hun vader Martin, die in 2013 overleed. Tussen de flats in de Groningse wijk de Wijert, waar Erwin en Ronald opgroeiden, halen jeugdvrienden herinneringen op aan de twee tegenpolen. Bij hun eerste club vv Helpman vertellen oud-ploeggenoten over de broers.



Andere tijden sport
Andere Tijden Sport: Afl. 1

Het EK Voetbal 1980 in Italië loopt voor Oranje uit op een afgang. Alles gaat fout. De selectie is door bondscoach Zwartkruis zodanig gedrild dat er geen fut meer in zit. Het hotel waar de spelers verblijven zit vol toeristen, die gewoon in en uit lopen, net als de pers. Derde keeper Hans van Breukelen wordt door de oudere spelers gepest. En dan zijn sommige spelers ook nog eens druk met mogelijke transfers naar Italië, waar de transfermarkt in 1980 net weer open is gegaan na een jarenlang verbod. Met Bennie Wijnstekers, René en Willy van de Kerkhof, Hans van Breukelen, Eric Vilé en vier Oranje-supporters van 1980.