

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
27-09-2017
In deze realityserie wordt er een kijkje genomen in de kleedkamer van diverse sportteams. Hoe is de sfeer voor de wedstrijd? Hoe gaat het team om met de spanning tijdens de rust? En zien we euforie of teleurstelling na de wedstrijd?
Te gast: Herman Pleij over 'geluk'. De Maand van de Geschiedenis begint op 1 oktober. Ter ere van de veertiende maand van de geschiedenis schreef Herman Pleij het essay 'Geluk!? Van hemelse gave tot hebbeding'. * Iris Hond over haar nieuwe album Dear World. Iris Hond droomde er als kind al van om concertpianist te worden. Die droom heeft ze waargemaakt, maar daarvoor moest ze wel heel wat overwinnen. Haagse dak- en thuislozen hebben haar daarbij enorm geholpen, ze voelt een bijzondere verwantschap met mensen aan de onderkant van de samenleving. Vandaar dat ze tijdens haar Dear World-tournee, die volgende week start, ook in opvangcentra en gevangenissen speelt. Iris schuift aan om haar bijzondere verhaal te vertellen. * Sinan Can. Vrijdag gaat er een Turkse actiefilm in première waar nu al zorgen over worden geuit. 'Kurtlar Vadisi - Vatan' (Vallei der Wolven - Vaderland) is het verhaal over een verijdelde coup met een bad guy die wel heel erg op Fethullah Gülen lijkt. Journalist Sinan Can maakt zich druk over de film en bestempelt het als pure propaganda. * Marike van der Velden en Kees van der Staaij. De datingsite Rich Meet Beautiful wil met billboards bij Nederlandse universiteiten studentes ronselen voor hun website. De site heeft als doel om rijke mannen in contact te brengen met jonge dames. In België zijn de billboards in meerdere steden verboden. En ook in Nederland zijn er politici die zich uitspreken tegen de datingservice. Bij Pauw Marike van der Velden, eigenaar van een succesvol escortbureau, en Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP.
Harold van Tien vertelt zijn verhaal. Harold is 46 jaar en al zijn hele leven eenzaam. Die eenzaamheid zorgt ervoor dat het leven voor Harold bijna ondragelijk is. Harold: 'Soms vraag ik mij weleens af, wie kent mij nog?'
Een eigenwijze kijk op het nieuws zoals u dat van PowNed gewend bent. Rauw commentaar, eigenzinnige reportages. De vinger op de zere plek.
In Arie en de kleine mensen stapt presentator Arie Boomsma in de levens van mensen met een groeistoornis. Hun lengte varieert van 63 centimeter tot 1,38 meter. Spelen het klein zijn en de beperkingen een grote rol in het verwezenlijken van hun dromen? En hoe anders is hun leven dan dat van mensen met een normale lengte? Mark (1,20 meter) en Maria (88 centimeter) zijn op citytrip in Amsterdam. Ontwerpster Denise (1,29 meter) onthult haar ‘geheime product’ dat het leven van kleine mensen een stuk makkelijker moet maken. En Arie gaat langs bij de 5-jarige Emma (63 centimeter) die primordiale dwerggroei heeft.
Vanuit het Art Center Hugo Voeten Herentals taxeert expert Bas Hesselink een getijdenboek. De aanbrenger kocht dit getijdenboek tijdens een kampeervakantie voor maar liefste vijfduizend gulden. In het getijdenboek staan gebeden voor elk uur van de dag en van de week. Er zijn een heleboel van dit soort boeken gemaakt, maar tegenwoordig vormen ze een zeldzaamheid. Verder taxeert expert Rob Driessen een bordje beschilderd door Pablo Picasso. Enkele afgevaardigden uit verschillende Europese landen kregen het bordje als dank voor hun komst naar het congres in Parijs van de Communistische Partij. Volgens Rob zijn er waarschijnlijk 13 bordjes gemaakt.
In House Rules NL verbouwen vijf stellen elkaars waardevolste bezit, hun huis. De enige invloed die de huiseigenaren kunnen uitoefenen, is middels ‘huisregels’ die ze achterlaten. Dit zijn do’s en don’ts, zoals bepaalde materialen of stijlen, die wel of juist niet terug mogen komen in hun woning. Het is aan de koppels om deze regels zo goed mogelijk te interpreteren en in korte tijd verschillende ruimtes in het huis een complete make-over te geven. Dit doen ze onder toeziend oog van juryleden Odette Simons (Styliste & Creative Director) en Osiris Hertman (Architect & Designer). De vijf stellen klussen samen in zorgcentrum Het Zonnehuis in Amstelveen. Ze nemen allemaal een woonkamer onder handen en moeten samenwerken in de gezamenlijke ruimte. De zones worden na de vier klusdagen beoordeeld door een professionele jury. Het koppel dat wint, krijgt ook nog eens tien bonuspunten en staat daarmee zo goed als in de finale.
In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiele omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. De alleenstaande vader, Sander Groet, heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en is eigenaar van diverse bekende clubs en festivals in Nederland. Samen met zijn zoontje Silven leidt hij een onbezorgd leven in een penthouse aan het IJ in Amsterdam. Sharon en Daniel wonen met hun drie kinderen in een sociale huurwoning in de volksbuurt van Amsterdam. Ondanks dat zij maar 70 euro per week te besteden hebben, proberen ze er wel altijd het beste van te maken. In hoeverre wordt het vrije leven van Sander en Silven beperkt door het kleine budget? En hoe zal de familie Vreeken reageren als ze erachter komen dat hun budget vertienvoudigd is?
Erik Dijkstra reist naar Bolivia, het land waar Che Guevara op 9 oktober, precies vijftig jaar geleden, werd doodgeschoten. Che leverde daar strijd met het Boliviaanse leger. Die troepen waren slecht getraind en wisten niet hoe ze de kleine groep guerrillastrijders van Che Guevara moesten bestrijden. De Boliviaanse regering riep daarom de hulp in van de Amerikaanse inlichtingendienst, de CIA, die al jaren jacht maakte op de communistische aartsvijand Che Guevara. Oud-CIA-agent Felix Rodriguez en de Boliviaanse generaal Gary Prado vertellen hoe ze Che in oktober 1967 gevangen wisten te nemen. In het dorpje La Higuera bezoekt Erik Dijkstra het schooltje waarin Che op 9 oktober 1967 werd doodgeschoten. Volgens de overlevering waren zijn laatste woorden: 'Schiet lafaard, je doodt slechts een mens'.
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
Er is een gebrek aan betaalbare seniorenwoningen. Huurders op leeftijd met weinig inkomen vinden moeilijk een woning die geschikt is. Om iets aan het tekort te doen moeten jaarlijks duizenden sociale huurappartementen en koopflats voor senioren gebouwd worden. Waarom gebeurt dit veel te weinig? Rijk, gemeenten en woningcorporaties wijzen naar elkaar. In de uitzending gaan we langs bij Chatrien Griep (72) en Dik en Marry van Gelder (80 en 77). Zij willen graag kleiner en gelijkvloers gaan wonen, maar kunnen door het tekort aan woningen niks vinden. Toelichting komt in de studio van de Woonbond en Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties. En organiseert u wel eens reisjes voor een school of vereniging? De MAX Ombudsman Jeanine Janssen laat zien wat hiervan de risico's zijn.
Hugo Borst en Carin Gaemers zetten hun strijd om betere ouderenzorg voort. Hun manifest om de verslechterende ouderenzorg in Nederland weer op de rails te krijgen, krijgt steeds meer betekenis, maar ze zijn nog niet klaar. * In de studio komt Kiet Engels (bijnaam Juf Kiet), een lerares die lesgeeft aan 'nieuwe' Nederlandse kinderen. Van haar dagelijks leven op basisschool Het Palet is een documentaire gemaakt die genomineerd is voor een Gouden Kalf. * Next Generation: Een muzikaal slot van DWDD, waarin de jazz centraal staat. * Nadia Moussaid debuteert als tafeldame. * Muziek is er van Raad van Bestuur. * Nico Dijkshoorn dicht zoals elke woensdag.
Kees Tol, Viktor Brand, Marlayne Sahupala, Airen Mylene, Evelien de Bruijn, Mirella van Markus helpen mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Of het nu gaat om een koop- of huurhuis, bestaande bouw of nieuwbouw, in de stad of op het platteland: Huizenjacht weet raad met elk budget en helpt woningzoekenden aan hun ideale droomhuis.
Stel u bent lid van een personeelsvereniging. Of van een voetbalclub of een ouderenvereniging of eigenlijk wat voor club dan ook... Dan heeft u misschien wel eens met z'n allen een reis of uitje gemaakt. Maar wat u wellicht niet weet, is dat als één persoon de betaling van dit uitje namens de groep doet, de groep in eens aansprakelijk is geworden voor de reis en alles wat daarvoor en tijdens de reis gebeurt. En zoiets kan verstrekkende gevolgen hebben. Het Wilhelmus is een van de oudste volksliederen van de hele wereld, maar drieëneenhalve eeuw nadat het voor het eerst werd gezongen, is het actueler dan ooit. Met dank aan CDA-leider Buma die er fanatiek voor pleit om het kennen en het zingen van het Wilhelmus verplicht te maken op scholen. Maar wat weten we met z'n allen nu eigenlijk precies over het Wilhelmus? We duiken in de geschiedenis van ons volkslied. En veel mensen gaan met pensioen zodra dit kan, maar er zijn uitzonderingen. De 96-jarige Annie Mes-van Lokven werkt nog zes dagen per week in haar eigen wolwinkeltje in Middelburg. We gaan langs in de winkel, die haar naar eigen zeggen levendig en jong houdt.
Joy heeft nog nooit gezoend. En daar wil Kim verandering in brengen. Maar of Joy daar nou zo blij mee is...
Beste vriendinnen Loïs en Anique gaan op citytrip. De outfit moet lekker hip en comfortabel zijn. Vanuit het Hip voor Nop-atelier in Amsterdam gaat Odair de uitdaging aan om als vanouds van de flops, oude kleding en miskopen, uit eigen kledingkast een geheel nieuwe outfit te maken. Verder gaat Anne-Mar langs bij Pleun Bierbooms om te kijken welke bijzonder kledingstukken en accessoires er in haar kast liggen. Wat droeg zij tijdens haar optredens voor The Voice of Holland?
Kandidatenkoppels gaan de strijd met elkaar aan. De slimmerik van het duo krijgt een aantal pittige vragen voorgelegd en aan het darttalent de taak om punten te scoren op het grote dartbord.
2017 is een goed jaar voor Frits Spits. Hij kreeg de Gouden Harp voor zijn verdiensten voor de Nederlandse lichte muziek. Werd bekroond met de Visser-Neerlandia Prijs voor zijn inzet voor de Nederlandse taal. En deze week komt zijn boek De Standaards van Spits II uit, een radioprogramma op papier. Richard Groenendijk gaat in oktober weer de theaters in met een nieuwe voorstelling. De cabaretier is net klaar met schrijven en vertelt bij ons in Middelburg over het schrijfproces. En als je in Zeeland bent mogen de mannen van Racoon natuurlijk ook niet ontbreken! Zanger van de Zeeuwse band Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige zitten aan tafel om te praten over hun provincie en het nieuwe album van Racoon. Natuurlijk treden ze ook voor ons op.
Een scheet laten is leuk, maar kan ook heel gênant zijn. Klaas en zijn testteam testen hoe je ze onbezorgd kunt laten waaien, zonder dat iemand het in de gaten heeft. Bij de klapper van de week gaan we kijken hoe hard het klinkt als we een auto in volle vaart tegen een muur parkeren. De meiden gaan hun best doen om te laten zien dat houthakkers net zo goed vrouwen kunnen zijn. Dus gaan zij aan de slag met bijlen en echte motorzagen. Kijken of ze onze stoere jongens aan kunnen. En weet je hoe het eruitziet als je een meloen opblaast?
In de Tovertuin van hondenvriendjes Woezel en Pip zijn nu ook kinderen welkom.
Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker, live vertaald door een gebarentolk.
Te gast zijn de voorzitter van de politievakbond Gerrit van de Kamp en ondernemer Constance Scholten. Met hen heb ik het over de week van de start-up en hoe belangrijk beginnende bedrijven zijn voor de Nederlandse economie. En over de acties van de bonden voor een beter pensioen.
Hoi, wil jij Ambassadeur van Geluk worden? Het zal je maar gevraagd worden. Deze initiatiefnemer van Action for Happiness Nederland ging voor het antwoord te rade bij haar opa.
